MCH - Messecenter Herning

Mange gæster og store mængder affald kræver nytænkning og innovative løsninger

MCH er et af Skandinaviens største oplevelsescentre og har en million besøgende årligt. MCH består af flere lokationer til små og større events: MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen.

De afholder op til 350 arrangementer om året med gæster fra hele verden, og det kræver fleksible og brugervenlige løsninger for at få affaldssortering til at lykkes.

Indendørs affaldssortering i Herning Messecenter

Udfordringen

Sammen med lokale aktører vil MCH genanvende og genbruge endnu mere affald

Et markant øget fokus på affaldssortering – både fra myndighederne og som en del af MCH’s bæredygtighedsstrategi – skabte behovet for en fleksibel affaldsløsning, der kunne tilpasses både små og store events. Før implementeringen af Bica affaldsbeholdere håndterede MCH gæsternes affald i enkelte beholdere opstillet ved knudepunkter i de mange haller. Problemet var, at der ikke blev sorteret korrekt og beholderne var udseendemæssigt ikke nogen, som de var stolte af at have stående fremme. Særligt ikke ved de store interiør- og designmesser. Samtidig var mængderne af de forskellige typer affald meget forskelligt fra event til event, og det gav store udfordringer. De havde brug for at nytænke processen.

Fra affald til ressourcer

Vi havde brug for en totalløsning, der kunne fungere optimalt – lige fra en stor rockkoncert til en interiør- og designmesse. Den skulle kunne tilpasses efter mængderne af affald og antallet af gæster.

Henrik Munksgaard, Chief Operation Officer (Driftschef), MCH

Med en effektiv affaldssorteringsløsning har affald et stort potentiale

Et synspunkt, som vi deler med MCH og Marius Pedersen

Løsningen

De stilrene og fleksible affaldsmoduler kan flyttes rundt og placeres efter de forskellige arrangementer

Efter grundig behovsafdækning i arbejdsgrupper blandt projektledere, halansvarlige og driftspersonale i MCH faldt valget på Bica affaldssorteringsløsninger grundet designet, funktionaliteten og fleksibiliteten. Frontdørerne og lågene med soft close giver de bedste arbejdsbetingelser for halpersonalet, idet de ikke får fingrene i klemme og nemt kan udskifte poserne uden tunge løft over hovedet. Fleksibiliteten blev skab takket være de stærke magneter, der kan koble flere affaldsbeholdere sammen samt de monterede hjul, der gør løsning flytbar. Valget faldt på magnetiske piktogrammer på engelsk for at imødekomme alle gæster uanset nationalitet. 

DanskHåndbold og MCH gik sammen i kampen mod affaldet: Put your waste in its place!

I december 2023 blev VM i kvindehåndbold afviklet i Danmark, og rigtig mange kampe blev afviklet i Jyske Bank Boxen i Herning. DanskHåndbold og MCH ønskede at skabe fokus på affaldssortering og ikke mindst korrekt sortering. Det udmundede i en oplysningskampagne med budskabet ”Put your waste in its place” kombineret med fleksible affaldsløsninger med piktogrammer på engelsk. Sorteringen tog udgangspunkt i pap, pant, blød plast, rest- og madaffald fordelt i beholdere med 65 og 95 liters kapacitet. De anvendte gennemsigtige affaldsposer for at være i stand til at tjekke affaldet efterfølgende for eventuel fejlsortering.  

MCH arbejder tæt sammen med Marius Pedersen, der er en førende miljøvirksomhed inden for affalds- og ressourceindustrien. I gennemsnit ligger genanvendelsesprocenten for det sorterede affald ved MCH på 40 %. Under VM i kvindehåndbold kom genanvendelsesprocenten op på 49 %. Et tal, som de ansvarlige ved MCH godt kan være tilfredse med, men der er ingen tvivl om, at de gerne vil endnu højere op.  

Fra affald til ressourcer

Det var afgørende for os at inddrage vores halpersonale i valget af affaldsløsning. Her var der ingen tvivl om, at Bica opfyldte alle krav og behov for nem og ergonomisk håndtering.

Henrik Munksgaard, Chief Operation Officer (Driftschef), MCH

Affaldssortering i MCH under VM i kvindehåndbold 2023

Fremtidige forventninger

MCH vil gerne være verdensmestre i affaldssortering

MCH arbejder strategisk med bæredygtige tiltag. Derfor har de også en klar ambition om at genanvende endnu mere af det affald, som gæsterne i MCH efterlader. Det kræver, at der er helt styr på sorteringen i hele virksomheden. Over den kommende periode introducerer MCH også affaldsløsningerne på endnu flere lokationer og medarbejderområder.

MCH så rigtig gerne, at der fra branchens side blev vedtaget nogle overordnede retningslinjer for, hvordan messecentre, koncertarenaer og lignende steder skal sortere deres affald. Der er ingen ens løsning udover de 10 fraktioner, som loven foreskriver. Her vil det være fordelagtigt for alle i branchen at kunne drage nytte af hinandens erfaringer og dermed skabe en strømlinet løsning for gæsterne, der er genkendelig fra sted til sted. Her tænkes der bl.a. på genbrugskrus, emballage mv.

Fra affald til ressourcer

I MCH ønsker vi at sætte vores præg på underholdnings- og oplevelsesindustriens måde at sortere, håndtere og genanvende/genbruge affald på. En mere strømlinet og ensartet løsning vil vi alle kunne drage nytte af og gæster vil få en bedre oplevelse.

Henrik Munksgaard, Chief Operation Officer (Driftschef), MCH

Affaldssortering i MCH - her sorteres med stil

                 Fotograf: Casper Horsnæs Larsen

Kildesortering i Jyske Bank Boxen under VM i håndbold

Se, hvordan vi har hjulpet andre med effektiv affaldssortering

Vil du høre om løsninger, der gør affaldssortering nemmere?

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed. Vi tilbyder altid gratis rådgivning i forhold til valg af affaldsløsning, der matcher jeres behov og budget.

Udfyld formular og bliv kontaktet indenfor 1-2 hverdage.

Vi arbejder desuden tæt sammen en række forhandlere landet over. Forhandlerne tilbyder bl.a. konsulentbesøg og salg via webshop og fysiske butikker.